Böcker

Det här innehållet kommer att fyllas på framöver!
 

Planet 63

Planet 63 är en roman om missförstånd, olyckliga omständigheter, girighet, hänsynslöshet och otur. Frågan är: vem vinner?
 
"Planet 63 bjuder på politiskt skärskådande nagelbitarläsning och tar upp idéer man är ovan att se behandlas i svensk litteratur – och svensk sf för den delen. Fortsätter Lars Östling så här så har Sverige fått en ny stor science fiction-författare. Eller författare, bara."
(Peter Öberg, Spektakulärt)
 
"'Planet 63' är en snabbfotad historia. Korta kapitel och snabba perspektivskiften bygger upp ett tempo som suger in läsaren utan att förlita sig på cliffhangers en masse. Klart läsvärt med andra ord."
(Anna Sellin, Bokstävlarna)
 

Vad ögat ser

Resan har tagit mer än 27 år, men äntligen är Exodusexpeditionen framme vid det som man hoppas är slutmålet: en planet som är ett paradis men som också är upptagen. Ledningen för över 4 000 människor står inför valet att antingen landa och kolonisera planeten eller fortsätta resan mot en osäker framtid.
 
Är det rätt att landa?
 
Är det klokt att landa?
 
"Vad ögat ser berättas ur flera olika karaktärers synvinkel, några finns med genom hela historien andra finns med i början eller slutet. Det ger flera dimensioner till historien, alla karaktärer upplever inte samma händelse på samma sätt. Beslut som fattas är fullständigt förståliga för vissa av karaktärerna med andra undrar vad det är som händer med människorna. Boken innehåller flera intressanta kvinnliga karaktärer som till det yttre visar upp en svaghet genom att framställa sig som naiva och obeslutsamma, men när det väl gäller är det de som är beslutsfattarna."
(Poplitt)
 
"Boken är lättläst och spännande och man sugs snabbt in i handlingen. Här finns också en skön realistisk syn på saker och ting. En kapten fattar beslut efter vad han tycker är det bästa för sin besättning. Han är en hjälte, fast även sådana begår ödesdigra misstag."
(Hans Olsson, blog.hansolsson.net)